Gratis verzending in Nederland vanaf 4 paar Healthy Seas Socks

Hoe een sok een vis redt

De samenleving focust steeds meer op duurzaam leven. Iedereen wil een steentje bijdragen, maar dan wel zo gemakkelijk mogelijk. Healthy Seas Socks helpt daarbij. Want de beste ideeën lijken vaak heel eenvoudig. Wij bieden een alledaagse oplossing voor een complex probleem. Laat je overtuigen.

Hoe een sok een vis redt

Healthy Seas Socks investeert ieder jaar een deel van haar omzet in het Healthy Seas initiatief. Het Healthy Seas initiatief is een non-profit organisatie die in samenwerking met Ghost Diving verloren of achtergelaten visnetten uit de oceanen opduikt. Van deze opgedoken visnetten maken wij vervolgens Healthy Seas Socks: 100% ecologische sokken van duurzaam nylon en GOTS biologisch katoen.

Samen tegen de plastic soep

Star Sock, het moederbedrijf van Healthy Seas Socks, is mede oprichter van het Healthy Seas initiatief. De Healthy Seas organisatie is een non-profit initiatief die werd opgezet door drie gespecialiseerde organisaties. De een is professional in het opduiken van spooknetten, de tweede weet van afval op een duurzame manier nylon te produceren en de derde maakt al decennialang sokken van hoogwaardige kwaliteit. Samen maken wij duurzaamheid beter bereikbaar maken voor iedereen.

Als je meer wilt weten over het Healthy Seas initiatief, ga naar website www.healthyseas.org

Founding partners Healthy Seas organisatie, Ghost Fishing, Star Sock and Aquafill

Hoe dan?

Nu vraag jij je natuurlijk af: hoe dan? Met sokken! Healthy Seas Socks om precies te zijn. Het Healthy Seas initiatief vist het afval op uit de oceanen en Healthy Seas Socks maakt 100% ecologische sokken van duurzaam nylon en GOTS biologisch katoen van. Zo verandert een ogenschijnlijk simpele sok in een effectief middel om makkelijk en snel bij te dragen aan een betere wereld. Als Fair Wear member staan wij bovendien voor eerlijke arbeidsomstandigheden, lonen en een duurzaam productieproces.

Investeren in de toekomst

En daar stopt het niet bij. Om te voorkomen dat deze missie vroegtijdig eindigt, geeft Healthy Seas Socks een deel van de omzet rechtstreeks terug in het non-profit initiatief. Healthy Seas hanteert vervolgens een no-nonsense aanpak: met verzamelpunten in de visserijhaven stimuleren zij vissers om afgedankte netten op te ruimen. En kennis rondom zeevervuiling en duurzame oplossingen worden door middel van educatieprogramma’s gedeeld met iedereen die het wil horen.